Skara Sommarland

Upplev en pirrande magkänsla i guppen på berg och dalbanorna eller se när fötterna lyfter från marken i slänggungorna. Vilken åktur är roligast? Efter mer snurriga färder som Spinner och Tekopparna passar det bra lite vattenstänk i ansiktet, den blå valen Newton tar dig säkert ner för vattenfallet. För de allra minsta i sällskapet finns det Röda Baronen, fräna flygplan, eller andra fordon som Convoy - färggranna lastbilar på rad. Källa: Skara Sommarland

Skara Sommarland är en nöjespark som ligger i Skara. Parken är uppdelad i flera delar, samt har en anslutande camping. Ena delen av Skara Sommarland är Vattenparken, med bassänger, häftiga ruschkanor och mycket mer. En del är tivolidelen, där det finns nöjesattraktioner för både stora och små. På Skara Sommarland finns det även ett tåg, som går genom hela parken så att du kan se dig omkring samtidigt som du vilar dina fötter. Skara Sommarland har även gott om restauranger, där du kan slå dig ner och äta något gott, mellan alla åkturer.

Skara Sommarland öppnade 1984. Sedan 2001 är Skara Sommarland en del av Parks and Resorts Scandinavia. De har årligen mellan 300 000 och 400 000 personer som besöker parken och säsongen varar från början av juni till slutet av augusti, totalt cirka 80 dagar. Det är ett av Västra Götalands största turistattraktioner.

8 Aug 2015